Recenzie: Piraţii din Caraibe- Cufărul Omului Mort (2006)

Recenzie: Piraţii din Caraibe- Cufărul Omului Mort (2006)


RatingAG.gif
RegizorGore Verbinski
ScenaristTed Elliott
Terry Rossio
ProducătorJerry Bruckheimer
DistribuitorWalt Disney Company
Buena Vista Pictures
DistribuțieJohnny Depp
Orlando Bloom
Keira Knightley
Premiera07.07.2006
Premiera în România25.08.2006
Premiera în Republica Moldova13.07.2006
Durata151 min
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat
Buget$225 milioane
Descriere:

Capitanul Jack Sparrow ( Johnny Depp) se trezeste din nou prins intr-o intriga supranaturala. El afla ca are o datorie de sange in contul legendarului Davey Jones, stapanul infam al adancurilor oceanului si Capitanul corabiei-fantoma The Flying Dutchman (Olandezul Zburator).

Jack are o limita de timp in care trebuie sa se achite de datorie, daca nu vrea sa-si petreaca viata de dupa moarte blestemata in servitudine. Si daca asta nu este de ajuns, problema lui Jack ii atrage in incurcatura si pe Will Turner (Orlando Blomm) si Elizabeth Swann (Keira Knightley) carora le strica planurile de casatorie, ei fiind nevoiti sa i se alature lui Jack pentru a-l ajuta.


Recenzie:


Ei bine- pentru cei care eraţi reticenţi în a urmări primul film din această serie, această continuare vă este dedicată- v-am povestit despre iubirea mea veşnică şi necondiţionată pentru Johnny Depp şi aceste filme, de data aceasta situaţia se complică şi mai mult, iar, evident, povestea devine şi mai bună!

În primul rând, eram foarte nerăbdătoare şi entuziasmată în a găsi şi viziona această continuare, dar nu mi-am imaginat că o voi iubi şi mai mult decât pe primul film! Când am ieşit din librăria Diverta cu dvd-ul în mâna mea, nu mi-am imaginat pentru o clipă că mă voi îndrăgosti şi mai mult (nici nu credeam că era cu putinţă) de această serie sau că voi ajunge, astăzi să-i postez recenzia!

Dar să o luăm cu începutul... pentru cei care nu aţi urmărit primul film, deşi eu vă recomand să o faceţi, nu este nicio problemă dacă vă decideţi să începeţi cu acest film, deoarece doar acesta şi filmul următor- Până la capătul lumii- acţiunea este strâns legată, în rest pot fi vizionate separat...

De data aceasta, Jack reuşeşte, din nou, să intre intr-un bucluc chiar mai mare decât primul, deşi în apărarea lui, nu este o problemă nouă, ci dimpotrivă, în urmă cu foarte mulţiani, Jack şi-a dorit un vapor. Iar Davey Jones i-a îndeplinit visul, cu o micăăăă condiţie: odată ce termenul se va împlini, Jack urma să muncească pentru Davey Jones, pe vaporul acestuia, timp de... 100 de ani! Ghici ce! În ciuda faptului că Jack nu a fost căpitanul Perlei Negre, din cauza răscoalei şi preluării conducerii de secundul lui, Barbossa- aşa cum ştim că s-a întâmplat în 'Blestemul Perlei Negre', totuşi Jack s-a lăudat peste tot că el este adevăratul căpitan al navei, pe atunci blestemate, aşa încât Jack şi-a îndeplinit visul, în ochii lui Jones, iar acesta din urmă îşi doreşte răsplata. Desigur că Jack nu este de acord şi încearcă să-şi evite sentinţa.

Cum? Ei bine, vă amintiţi că în recenzia anterioară am menţionat că Jack ar fi capabil să-şi vândă iubita pentru a scăpa de probleme? Nu, nu îşi vinde iubita, dar îl vinde în schimb pe iubitul acesteia... pe Will, care încearcă el însuşi să-l vândă pe Jack în schimbul eliberării lui Elizabeth...

Sună complicat, nu-i aşa? Este... dar ca întotdeauna umorul se păstrează, de fapt aş îndrăzni să spun că vom avea parte chiar de mai mult umor, sarcasm şi aventură decât în filmul precedent. Mai ales pentru că vom avea parte de interpretarea impresionantă a lui Davey Jones ( Bill Nighy) şi Bill Turner Senior (Stellan Skarsgård), care au fost pur şi simplu incredibili în rolurile lor. Nighy fiind crud, sângeros şi doar un individ lipsit de sentimente sau... inimă, iar Skasgard fiind incredibil ca tatăl cuprins de remuşcări care ar da orice ca fiul lui să nu împărtăşască aceeaşi soartă.

Efectele speciale sunt mult mai impresionante, observându-se cu uşurinţă o dezvoltare în această privinţă, spre exemplu în privinţa scenei monstrul trimis de Olandezul Zburător, Kraken, pentru a distruge vasele din scenele respectiv. Sunt scene dramatizate chiar mai mult cu ajutorul coloanei sonore.
  

În plus umorul apare chiar şi mai mult prin diverse situaţii la care nu te-ai aştepta, precum în scena dramatică cu Jack, Will şi comandantul care se luptăp pentru a pune mâna pe cheia ce le va aduce faimosul cufăr al lui Davey Jones. Iar aceea scenă presupune o roată imensă ţi o luptă de clasa întâi... nu mă credeţ? Priviţi!

 
Personaje:

Davey Jones- am ales să vorbesc despre el şi nu protagonişti, deoarece pe aceştia i-am prezentat data trecută şi urmază să-i prezint din nou în recenzia 'La Capătul Lumii'. Despre Davey Jones se spun foarte multe zvonuri- se pare că acesta s-ar fi îndrăgostit de o femeie, alţii de mare şi că ar fi fost blestemat să nu-şi găsească liniştea niciodată.... dar dacă Davey nu este mort, atunci cum poate fi ceva adevărat. Ei bine nu aflăm adevărutl.... cel puţin nu acum, totuşi este foarte adevărat că acesta este incredibil de crud şi lipsit de emoţii. Singurul lui scop în viaţă este să călătoarească pe mare, terorizându-i pe cei care nu l-au cunoscut. Iar cât despre cei care l-au cunoscut.... cred că îşi doresc să nu o fi făcut.

 
Bill Turner.... a fost singurul care i-a ţinut piept lui Barbossa, atunci când acesta a sugerat să se descotorosească de Jack. Dar, în cele din urmă moare, sau cel puţin aşa se crede...
 
Verdict Final- Un film care aduce pe micile şi marile ecrane în faţa voastră o producţie excelentă, având parte de efecte speciale care reuşesc să te impresioneze din primul moment, acest film este continuarea (chiar mai bună) a unei serii cu şi despre piraţi. Vă sfătuiesc să-l urmăriţi dacă vreţi aventură, comedie şi chiar romance...

Nota mea:10/5

Vizionare Plăcută! 

0 Response to "Recenzie: Piraţii din Caraibe- Cufărul Omului Mort (2006)"

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme